Onderdeel van IJsterk kinderdagverblijven
Inschrijven bij IJsterk kinderdagverblijven

Fluitend naar IJsterk!

06 43 54 38 46

E-mail sturen

Kraijenhoffstraat 32
1018 RL Amsterdam

Sterk pedagogische visie

Bij de Kraai hechten we waarde aan de zelfredzaamheid van de kinderen, uiteraard binnen hun eigen ontwikkelingsfase. Kinderen worden betrokken bij het dagprogramma, de aankleding van de ruimtes en de tuin. We stimuleren ze om samen activiteiten te ondernemen. Ze helpen bijvoorbeeld mee in het huishouden, krijgen daar kleine taakjes. Hierdoor maken we ze medeverantwoordelijk en zelfstandig; ze voelen zich groot en gewaardeerd.

Ervaren team

Ons team bestaat uit ervaren pedagogisch medewerkers en de manager. Naast een stabiel team en betrokken medewerkers, zijn wij ook een hecht en gemêleerd team. De mix van Hbo-opgeleide en senior medewerkers maakt ons team veelzijdig en pedagogisch onderlegd.
De Kraai heeft een eigen manager. Ouders kunnen met al hun vragen bij haar terecht.

Boordevol activiteiten

We werken elke twee maanden met een thema zoals natuur, vakantielanden, kleding, kleuren en vormen. Gedurende de hele dag integreren wij de thema’s in al onze activiteiten. De presentatie van wat we doen en de werken van de kinderen kunnen bewonderd worden in de groep en op de thematafel direct bij binnenkomst in het kinderdagverblijf.

Gezonde leefstijl

Om de week krijgen de kinderen een gezonde, verse klaargemaakte warme maaltijd en in de andere week een verantwoorde biologische broodmaaltijd. Soms helpen de kinderen mee met het bereiden van de maaltijd , zo leren ze de smaken en structuur van de ingrediënten kennen.
De maaltijden zijn gevarieerd, zodat de kinderen kennis kunnen maken met verschillende smaken. Bij de broodmaaltijd kunnen kinderen kiezen uit verschillende soorten rauwkost en broodbeleg, vaak biologisch.

Karakteristiek pand

Ons kinderdagverblijf is gevestigd in een oud en heel ruim schoolpand in het oostelijk deel van Amsterdam Centrum. Het is verbouwd tot kinderdagverblijf en heeft ruime en lichte groepsruimtes die direct gelegen zijn aan de pas gerenoveerde en grote buitenspeelplaats.
In dit statige gebouw vindt u alles onder één dak; kinderdagverblijf, naschoolse opvang, verloskundige en het Ouder Kind Centrum. De verschillende organisaties maken gebruik van elkaars faciliteiten en deskundigheid. Voor ouders is deze bundeling van expertise wel zo gemakkelijk.

Impressie