Onderdeel van IJsterk kinderdagverblijven
Inschrijven bij IJsterk kinderdagverblijven

Fluitend naar IJsterk!

06 51 00 39 17

E-mail sturen

Anjeliersstraat 35hs
1015 ND Amsterdam

Dit kinderdagverblijf sluit vanaf 1 januari helaas de deuren vanwege grote noodzakelijke bouwkundige aanpassingen.

Sterke pedagogische visie

Jezelf kunnen zijn! Bij Kresj Lindengracht gaan we uit van het kind als individu in de groep. Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. 
We luisteren goed naar de kinderen en leren ze naar elkaar te luisteren. We betrekken het kind bij de groep door steeds te benoemen wat de anderen zien en doen. Ze krijgen veel ruimte om te doen wat ze willen doen. Wij laten ons inspireren door de ideeën van diverse pedagogen; op de babygroep door Emmi Pikler en op de peutergroepen door Janusz Korzcak.

Ervaren team

Bij Kresj Lindengracht werken we een enthousiaste, zeer ervaren en goed opgeleid team. De pedagogisch medewerkers werken gemiddeld al ruim tien jaar bij ons kinderdagverblijf, wat maakt dat het een hecht en stabiel team is. Van de ouders krijgen we dan ook vaak te horen dat zij onze pedagogische kwaliteit hoog vinden. Daar zijn we trots op!
De Kresj Lindengracht heeft een eigen manager, Sanne Lagendijk; ouders kunnen altijd met al hun vragen bij haar terecht.

Boordevol activiteiten

De belevingswereld en initiatieven van kinderen zijn het uitgangspunt voor het werken met thema’s. Zoals natuur, vakantielanden, kleding, kleuren en vormen. Gedurende de hele dag integreren wij de thema’s in ons programma. De presentatie van wat we doen en de werken van de kinderen kunnen bewonderd worden in de groep en op de thematafel direct bij binnenkomst in het kinderdagverblijf. Eens in de twee weken komt er een dansjuf op de peutergroepen.

Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is belangrijk en begint bij goede voeding. Onze kok Saida kookt drie dagen per week een gezonde en verse maaltijd. We eten vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch. Op de andere dagen krijgen de kinderen een gezonde en gevarieerde biologische broodmaaltijd.
Bewegen hoort bij een gezonde leefstijl. We gaan elke dag naar buiten, we hebben, midden in de Jordaan, een grote speelplaats waar kinderen lekker kunnen fietsen, rennen en klimmen. En waar we allerlei beweegspelletjes doen.

Karakteristiek pand

Het kinderdagverblijf is gevestigd in een prachtig oud gymnastiekgebouw in de Anjelierstraat midden in Amsterdam Centrum, in hartje Jordaan. Het pand heeft veel doorkijkjes en spannende hoekjes waar kinderen kunnen bewegen, met zand en water spelen, kleien en verven en waar we gezamenlijk eten. Maar ze kunnen zich er ook goed verstoppen en afzonderen. Alle groepsruimten met één of twee vides bevinden zich op de begane grond.

Impressie