Onderdeel van IJsterk kinderdagverblijven
Inschrijven bij IJsterk kinderdagverblijven

Fluitend naar IJsterk!

020-6221774

E-mail sturen

Westerdok 440
1013 BH Amsterdam

Sterke pedagogische visie

We laten ons inspireren door de pedagogische visie van Maria Montessori; veel aandacht aan het individuele kind en het stimuleren van de zelfstandigheid. Typisch Montessori is de huiselijke inrichting van de groepsruimtes. We werken ook met het voor- en vroegschoolse educatie(VVE) programma Kaleidoscoop. Dit is primair gericht op de taalontwikkeling en bedoeld om de woordenschat van de kinderen uit te breiden. Dit gebeurt op een speelse wijze. Daarnaast is het een methode die aandacht heeft voor de ontluikend rekenen, sociaal-emotioneel gedrag, speel- en leergedrag (zelf)redzaamheid en motoriek. Het is een goede manier om ontwikkelingsgericht te werken binnen de kinderopvang en stimuleert de ontwikkeling van het kind.

Ervaren team

We zijn een vast en ervaren team, bestaande uit gediplomeerde pedagogisch medewerkers en ook hebben we regelmatig stagiaires van een pedagogische opleiding in huis. We hoeven vrijwel geen gebruik te maken van invallers van buitenaf. Zo is er een vertrouwd gezicht voor de kinderen en ouders op de groepen. Adriënne Tas is de manager; zij werkt al sinds de opening in 2009 bij Westerdok en kent alle kinderen en ouders. U kunt voor al uw vragen bij haar terecht.

Boordevol activiteiten

Passend in onze visie bieden we een vol en gevarieerd activiteitenprogramma aan, zodat de kinderen op verschillende (ontwikkelings)gebieden van alles kunnen ontdekken. We werken met thema’s zoals de boerderij, voeding, het verkeer en feestdagen. Dit doen we door verhaaltjes te vertellen, gesprekjes met de kinderen, toneelstukjes, spelletjes en knutselwerkjes te maken. En elke maand komen de muzikanten van het conservatorium muziek met de kinderen maken en om de week komt er een kunstenaar(es) langs. Het gaat hierbij om de kinderen ervaring op te laten doen en kennis te laten maken met muziek en materialen.

Gezonde leefstijl

De kinderen krijgen een heerlijke warme maaltijd als lunch met verse, biologische ingrediënten of een biologische broodmaaltijd met een salade. Ook bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van het kind; we doen veel beweegspelletjes en zijn veel buiten, waar van alles te beleven is. Op de speelplaats kunnen de jongste kinderen onder andere lekker spelen met water en we hebben een echte buitenkeuken en houten speelhuisjes.

Om de week krijgen de kinderen een gezonde, warme maaltijd. De maaltijden worden tweemaal in de week vers geleverd door kindercateraar Happy Melons.

Karakteristiek pand

We zijn gehuisvest in een modern en open gebouw op het Westerdokeiland. We hebben vier verticale groepen van 0 tot 4 jaar. Het kinderdagverblijf heeft een stoere, frisse en lichte uitstraling. Ons thema is Holland met rood, wit en blauwe accenten. We kijken uit op de gracht met woonboten.

Impressie